100% natural si pufos – Cum sa faci cascaval de casa pufos si gustos

Loading...
Loading...

1 litru de lapte

1 lingura de sare

200-300 ml de smantana

3 oua

Mod de preparare:

Puneti sarea in lapte si dati la foc.

Intre timp bateti smantana si ouale.

De indata ce laptele incepe sa fiarba, adaugati amestecul de smantana si oua.

Puneti la strecurat masa dupa ce aceasta se ingroasa separandu-se de zer.

Lasati sa se scurga bine zerul.

Peste cateva ore poate fi servit.

Daca o sa adaugati putina curcuma, atunci cascavalul va avea o culoare galbena mai pronuntata.

Puteti, de asemenea, experimenta cu diferite verdeturi, cum ar fi mararul (atunci reduceti usor cantitatea de sare).

Daca vreti sa va iese un cascaval “pufos”, puteti adauga putin bicarbonat de sodiu in amestec.

CITESTE SI Perfecte pentru un mic dejun satios sau ca gustare intre mese, briosele cu ou si cartofi se prepara rapid

Perfecte pentru un mic dejun satios sau ca gustare intre mese, briosele cu ou si cartofi se prepara rapid si te vor cuceri de la prima degustare.

Ingrediente:

550 g cartofi

1 lingura ulei

1 lingurita sare

½ lingurita piper

250 g cascaval ras

350 g bacon rumenit, taiat bucatele

9 oua

ardei gras feliat, dupa gust

patrunjel tocat, dupa gust

120 ml lapte

Mod de preparare:

Preincalzesti cuptorul la 200 grade Celsius. Intr-un bol, amesteci 1 ou impreuna cu cartofii dati prin razatoare si scursi foarte bine, uleiul, jumatate din cantitatea de cascaval, sare si piper.

Imparti compozitia, uniform, intr-o tava pentru briose cu 24 de forme.

Presari patrunjel. Dai la cuptor 10-15 minute, pâna ce cartofii se rumenesc.

Bati restul de oua cu cascavalul ramas, apoi adaugi baconul, ardeiul gras si laptele.

Amesteci bine. Condimentezi, dupa gust. Dai la cuptor inca 10-15 minute. Servesti dupa ce s-a racit putin.

Loading...