A semnat! Toți angajații vor primi de săptămâna viitoare bonuri SPECIALE în valoare de 1.450 de lei! Care sunt condițiile

Loading...
Loading...

La finalul întâlnirii, ministrul a spus, într-o conferinţă de presă, că se poate începe distribuirea voucherelor de vacanţă, angajaţii ministerului urmând să le primească săptămâna viitoare. “Voucherele de vacanţă au intrat în linie dreaptă.

Săptămâna viitoare, Ministerul Turismului o să le acorde tuturor angajaţilor. Este un ajutor extrem de important atât pentru oameni, dar şi pentru turismul din România.

Aceste vouchere de vacanţă, în valoare de 1.450 de lei pentru fiecare persoană, se pot cheltui doar pe teritoriul României”, a menţionat ministrul Turismului.

Potrivit legii, salariaţii din instituţiile şi autorităţile publice vor beneficia, până la 30 noiembrie 2018, de indemnizaţie de vacanţă, sub formă de vouchere, în cuantum de 1.450 de lei.

Acordarea voucherelor se face în limita sumelor prevăzute distinct cu această destinaţie, în bugetele proprii aprobate fiecărui ordonator de credite.

Au inceput sa se acorde VOUCHERE DE VACANTA pentru angajati! Iata cine le va primi si despre ce suma este vorba.

Ministrul Apararii Nationale (MApN), Adrian Tutuianu, a declarat miercuri ca la rectificare bugetul MApN va fi majorat cu peste 500.000 de lei la capitolul ”Cheltuieli de personal” pentru plata drepturilor salariale si a voucherelor de vacanta.

„La rectificarea bugetara vom face anumite redistribuiri de credite bugetare. La cheltuieli de personal vom avea o majorare de 531.821 lei – fonduri necesare pentru plata drepturilor salariale si acordarea voucherelor de vacanta.

La bunuri si servicii vom avea in vedere o rectificare si o majorare a sumei cu 328.780 lei – fonduri necesare pentru plata utilitatilor, achizitia de piese de schimb pentru mentenanta tehnicii din dotare, achizitia de combustibil, munitii necesare pentru structurile de reactie imediata, serviciile de reparatii la tehnica militara.

La titlul ‘Transferuri intre unitati ale administratiei publice’ vom avea in vedere o majorare cu suma de 134.792 lei – pentru investitii in vederea dotarii cu aparatura medicala necesara desfasurarii in conditii optime a activitatii spitalelor militare si plata drepturilor specifice personalului incadrat in spitalele militare.

La ‘Asistenta sociala’ vom avea o majorare de 439.626 lei pentru plata pensiilor, indemnizatiilor si altor drepturi de asistenta sociala si la titlul ‘Alte cheltuieli’ – o majorare cu 1.354 lei, fonduri necesare pentru achitarea unor despagubiri civile”, a anuntat ministrul Apararii, intr-o conferinta de presa, scrie agerpres.ro.

El a precizat ca din analiza executiei bugetare pe primul trimestru rezulta intarzieri in derularea procedurilor de achizitie publica.

„La momentul acesta am facut o analiza a executiei bugetare pe primul trimestru, 30% din bugetul de stat, 49% – cheltuieli curente, 53% – cheltuieli de personal, 26% – bunuri si servicii si 7% – cheltuieli de capital care vizeaza inzestrarea, achizitii, constructii si investitii. De aici rezulta foarte clar ca avem intarzieri in derularea procedurilor de achizitie publica”, a aratat Tutuianu.

Instituţiile publice vor acorda angajaţilor vouchere de vacanţă, în perioada 1 iulie 2017-30 noiembrie 2018, în valoare de 1450 de lei/salariat, în limita sumelor prevăzute în buget alocate cu această destinaţie, conform OUG publicată pe 30 iunie în Monitorul Oficial.

De la 1 decembrie 2018 instiţiile publice vor acorda angajaţilor vouchere de vacanţă a căror valoare este echivalentul unui salariu de bază minim brut pe ţară, garantat în plată, se arată în OUG.

Voucherele nu pot fi folosite decât la hotelurile şi pensiunile din ţară, numai de către titularul acestora, fiind considerată contravenţie, sancţionată cu amendă, acceptarea acestor tichete de vacanţă de la alte persoane decât titularul.

Tot contravenţie este considerată şi comercializarea voucherelor, fapta de a da rest în bani la voucherul de vacanţă, diminuarea valorii nominale a acestora şi vânzarea de către agenţiile de turism la un preţ mai mare a aceluiaşi pachet de servicii achiziţionat cu vouchere de vacanţă, faţă cel achitat cu alte mijloace de plată.

Loading...