
60 g zahar pudra
¼ lingurita sare
12 linguri unt
Pentru crema:
4 oua
100 ml zeama de lamaie
250 g zahar
30 g faina
½ lingurita praf de copt
¼ lingurita sare
Mod de preparare – Prajitura pufoasa cu lamaie:
Preincalzesti cuptorul la 160 grade Celsius. Intr-un bol mai mare, amesteci faina, zaharul pudra si sarea.
Incorporezi untul topit si lasat apoi sa se raceasca. Asezi aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dai la cuptor 20-25 de minute. entru crema, mixezi ouale pana se ingroasa usor, reduci viteza mixerului si incorporezi zeama de lamaie si zaharul.
Combini cu faina, praful de copt si sarea. T
orni crema in tava si o nivelezi uniform. Dai la cuptor inca 25-30 de minute, apoi lasi sa se raceasca. Dai la rece 1 ora inainte de servire. Servesti cu extra zahar pudra.
preluat de pe clickpoftabuna
Citeste si reteta de Crema de ciocolata, fara indulcitori sau zahar
Este atat de buna ca o vei manca cu lingura din borcan. De asemenea, o poti intinde pe paine, pe clatite sau poti umple prajituri.
De ce ai nevoie pentru crema de ciocolata:
400 g alune de padure descojite
4 curmale
2 linguri cacao
1 praf sare
Cum se prepara crema de ciocolata:
Pui alunele intr-o tava de cuptor si le coci 7-10 minute, avand grija sa le amestcei constant.
Cand se rumenesc usor, stiungi focul si le lasi la racorit.
Le pui in blender si le pasezi pana obtii o crema fina. Adaugi curmalele, cacaua si sarea. Pasezi pana se omogenizeaza, apoi pui crema intr-un borcan si o tii la rece.