Aroma de lamaie din prajitura asta te cucereste definitiv – Cum faci o prajitura pufoasa cu lamaie

Loading...
Loading...

60 g zahar pudra

¼ lingurita sare

12 linguri unt

Pentru crema:

4 oua

100 ml zeama de lamaie

250 g zahar

30 g faina

½ lingurita praf de copt

¼ lingurita sare

Mod de preparare – Prajitura pufoasa cu lamaie:

Preincalzesti cuptorul la 160 grade Celsius. Intr-un bol mai mare, amesteci faina, zaharul pudra si sarea.

Incorporezi untul topit si lasat apoi sa se raceasca. Asezi aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dai la cuptor 20-25 de minute. entru crema, mixezi ouale pana se ingroasa usor, reduci viteza mixerului si incorporezi zeama de lamaie si zaharul.

Combini cu faina, praful de copt si sarea. T

orni crema in tava si o nivelezi uniform. Dai la cuptor inca 25-30 de minute, apoi lasi sa se raceasca. Dai la rece 1 ora inainte de servire. Servesti cu extra zahar pudra.

preluat de pe clickpoftabuna

Citeste si reteta de Crema de ciocolata, fara indulcitori sau zahar

Este atat de buna ca o vei manca cu lingura din borcan. De asemenea, o poti intinde pe paine, pe clatite sau poti umple prajituri.

De ce ai nevoie pentru crema de ciocolata:

400 g alune de padure descojite

4 curmale

2 linguri cacao

1 praf sare

Cum se prepara crema de ciocolata:

Pui alunele intr-o tava de cuptor si le coci 7-10 minute, avand grija sa le amestcei constant.

Cand se rumenesc usor, stiungi focul si le lasi la racorit.

Le pui in blender si le pasezi pana obtii o crema fina. Adaugi curmalele, cacaua si sarea. Pasezi pana se omogenizeaza, apoi pui crema intr-un borcan si o tii la rece.

Loading...