Asa faci cele mai delicioase chiftelute de dovlecei! Reteta stiuta de putini bucatari! Acum o stii si tu…

Loading...
Loading...

1 ou

marar

2 catei usturoi

cimbru

piper

sare

ulei pentru prajit

Mod de preparare:

1. Dovleceii i-am curatat de coaja, i-am ras prin razatoarea cu ochiuri mari, apoi am presarat putina sare si am lasat putin sa-si lase zeama. Dupa aproximativ 20 minute, am strans in palme razatura de dovleac si am eliminat toata zeama.

2. Am amestecat dovleacul cu oul batut, patrunjelul, piperul, cateii de usturoi pisati, iar la final faina. A rezultat o compozitie legata, dar moale.

3. Intr-o tigaie am pus ulei, iar cu ajutorul unei linguri (udate inainte) si cu palmele umede, am format chiftelutele pe care le-am prajit cateva minute pe ambele parti. Le-am scos pe un servet de hartie pentru a-si absorbi uleiul in exces.

Am servit chitelutele calde, alaturi de un sos facut din usturoi, castravete ras si iaurt slab.

GUSTA SI Multe am facut si am mancat la viata mea, dar ca briosele astea nici una! Cu mana pe inima va spun ca sunt foarte bune

Ingrediente:

2 buc. piept de pui

1 cana cascaval, razuit

1/2 cana faina

1/2 cana lapte

2 oua

4 linguri smantana

condimente, verdeata

Mod de preparare:

Se amesteca branza, laptele, ouale, smantana si condimentele.

Pieptul de pui se pune la fiert 10 minute in apa rece cu putina sare, apoi se taie cuburi mici.

Carnea, verdeata tocata marunt si faina se adauga la amestecul din prima etapa. Se amesteca pana la incorporare completa si omogenizare.

Formele pentru briose se umplu cu amestecul obtinut. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade C pentru 15 minute.

Loading...