Budincă din brânză cu stafide, fără făină și zahăr – un dulce sănătos pentru copii la micul dejun

Loading...
Loading...

– 4 linguri de lapte

– 4 lingurițe de stafide

– 1 ou

– 4 lingurițe de griș

– 4 lingurițe de unt

– 1 priză de sare

– zahăr (la dorință)

– smântână (la dorință, pentru servire)

MOD DE PREPARARE

1. Tăiați stafidele în jumătate, apoi spălați-le bine, turnați deasupra apă și puneți-le la foc.

2. După ce vor începe să fiarbă, fierbeți-le timp de aproximativ 5 minute.

3. Scurgeți apa din stafide și lăsați-le să se răcească.

4. Bateți oul spumă (la dorință puteți adăuga zahăr).

5. Turnați laptele, presărați sarea și grișul și bateți ingredientele.

6. Puneți brânza (dacă este granulată sau uscată, atunci treceți-o prin sită). Amestecați bine și adăugați stafidele.

7. Puneți untul într-o formă mică și puneți-o în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.

8. Puneți jumătate din untul topit într-un bol. Ungeți părțile laterale ale formei cu untul rămas.

9. Așezați masa de brânză și nivelați-o cu lingura. Turnați deasupra untul din bol.

10. Coaceți budinca timp de 30 de minute, apoi lăsați-o să se răcească la temperatura camerei.

CITESTE SI Bucura-te de gustul vinetelor cu o reteta apetisanta de rulouri umplute cu branza si spanac

Ingrediente:

2 vinete

250 gr branza ricotta

1 lingura ulei

170 g cascaval

50 g parmezan ras

250 g spanac congelat

1 ou

1 catel de usturoi, pisat

225 g pasta de tomate

sare si piper

Mod de preparare:

Incalzesti cuptorul la 200 grade Celsius. Tai coditele vinetelor, apoi le tai pe lungime, felii de circa ½ cm. Le asezi intr-o tava unsa cu putin ulei si le dai la cuptor 10 minute.

Lasi la racit. Intr-un bol, amesteci branza ricotta, 60 g cascaval ras, parmezanul, spanacul decongelat si scurs, ouale si usturoiul. Torni jumatate din pasta de tomate pe fundul unui vas termorezistent sau a unei tavi.

Umpli feliile de vanata cu amestecul de branza si spanac, aproximativ 2 linguri pentru fiecare, apoi rulezi. Asezi in tava, peste sos. Acoperi cu pasta de tomate ramasa.

Presari restul de cascaval. Reduci temperatura cuptorului la 180 grade Celsius, acoperi cu folie si dai la copt 45 de minute. Indepartezi folia si mai lasi inca aproximativ 15 minute sau pana ce cascavalul se rumeneste usor la suprafata. Servesti imediat.

Loading...