
Face sosul mai gustos
Dacă pregătești carne cu sos sau un sos din roșii pentru friptură, pune apa în care au fiert cartofii, deoarece amidonul leagă sosul și îl face mai bun.
Folosește apa de la cartofi pentru ciorbă sau supă
Dacă faci un piure și în același timp vrei să pregătești și o supă, folosește apa de la cartofi. Supa va fi mai legată și mai gustoasă.
Și pâinea e mai gustoasă cu apa în care au fiert cartofii
Cine pregătește pâine de casă e bine să folosească apa de la cartofi. Pâinea va crește mai pufoasă și va avea un gust mai dulce și mai bun.
Nutrienți pentru plante
Udă plantele din ghivece cu apa în care au fiert cartofii, dar numai dacă nu ai pus deloc sare. Apa cu amidon și minerale este un îngrășământ bun mai ales pentru plantele decorative prin frunze.
Lustruiește argintăria
Pune tacâmurile sau bijuteriile din argint în apa călduță în care ai fiert cartofii. Se pare că amidonul dizolvă depunerile de pe obiectele din argint și acestea sunt mai ușor de curățat după câteva ore.
Înmoaie hrana uscată pentru câini și pisici
Datorită conținutului mare de potasiu și de vitamina B, apa în care au fiert cartofii este indicată și pentru animale, mai ales dacă nu suportă laptele. Poți înmuia hrana uscată sau o poți folosi pentru o fiertură hrănitoare.