Chec rustic cu mere – pentru amatorii de deserturi cu mere

Loading...
Loading...

150 gr zahar

60 gr unt

130 ml lapte

4 gr praf de copt

foarte putina sare

Mod de preparare:

Mixeaza galbenusurile cu zaharul (pastreaza 2-3 linguri). Topeste untul in cuptorul cu microunde, dupa care pune jumatate din el peste galbenusuri.

Adauga laptele si amesteca foarte bine.

Trece prin sita faina si incorporeaz-o, impreuna cu praful de copt. Amesteca la aomogenizare.

Tapeteaza o forma cu hartie de copt si pune aluatul in ea.

Curata merele de coaja si feliaza-le. Aseaza vertical feliile de mar in aluat, presandu-le putin.

Toarna untul ramas peste ele, apoi presara restul de zahar. Baga tava in cuptorul incins la 180 de grade Celsius pentru aproximatvio 30-35 de minute.

Citeste si Crema de unt ”Gata in 5 minute” – un deliciu exceptional, din cele mai simple ingrediente

Citeste si reteta de scovergi cu scortisoara

Ingrediente:

500 grame faina

350 ml apa

15 grame drojdie

1 lingura zahar

1 lingurita scortisoara macinata

1 lingurita sare

500 ml ulei

Mod de preparare:

Faina se cerne intr-un bol. Se adauga sarea, zaharul, scortisoara si se amesteca.Drojdia se dilueaza in apa, iar aceasta se va rasturna peste ingredientele uscate si se omogenizeaza bine cu ajutorul unei linguri. Se da la frigider pentru cel putin 6 ore.

Aluatul se va rasturna pe blatul de lucru presarat cu faina. Se imparte in 6-8 bucati care se vor intinde cu mainile.Uleiul se incinge bine, si prajim scovergile. Cand devin rumene pe ambele parti, sunt gata. Se pudreaza cu amestec de zahar si scortisoara.

CITESTE SI Printre cele mai bune prajituri de casa testate – Prajitura cu blat de nuci si crema de lamaie

Ingrediente:

Pentru blat:

4 albusuri

150g zahar

150g nuci macinate

10 linguri de faina

2 linguri de nuci taiate marunt

un pliculet praf de copt

o lingura de cacao

Pentru crema:

4 galbenusuri

150g zahar

2 linguri de faina

sucul si coaja de la o lamaie

150g unt cu 80% grasime

Pentru decor:

2 linguri de nuci macinate

Mod de preparare:

Prepararea blatului. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana devin o spuma tare, asemanatoare cu o bezea.

Se incorporeaza in compozitie nucile macinate, nucile tocate, cacaoa, faina amestecata cu praful de copt si se amesteca bine cu o spatula de jos in sus.

Se tapeteaza o tava cu dimensiunea 20x35cm cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se coace in cuptorul preancalzit la 180˚ circa 25-30 de minute.

Dupa ce blatul este copt se lasa sa se raceasca.

Prepararea cremei. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema omogena.

Se adauga in compozitie faina, sucul de lamaie si coaja rasa de laamaie. Se amesteca bine si compozitia rezultata se fierbe la bain marie, amestecand continuu pana se ingroasa.

Dupa ce este suficient de ingrosata se ia de pe foc se lasa la racit, si cand este suficient de rece se adauga untul taiat cubulete si se mixeaza pana se obtine o crema fina.

Asamblarea prajiturii

Peste blatul de nuca racit complet se intinde in strat gros crema de lamaie si se niveleaza cu ajutorul unui cutit cu lama lata.

Peste crema de lamaie se presara uniform nuca macinata. Prajitura se da la rece pentru 2-3 ore apoi se poate portiona.

Loading...