
6 catei de usturoi
4 ardei capia
Mod de preparare:
Se spala ardeii, se curata si se taie pe jumatate.
Telemeaua se rade pe razatoarea mica si se amesteca cu untul moale, branzica de vaci si usturoiul pisat. In acest amestec se pot pune si cateva cubulete de ardei gras.
Se umplu ardeii cu pasta obtinuta si se pastreaza la rece.
CITESTE SI Mic dejun copios: barcute cu ou si carnaciori
Perfecte pentru micul dejun sau ca si gustare intre mese, barcutele cu ou si carnaciori sunt pur si simplu delicioase. Incearca-le si tu!
Ingrediente:
4 baghete medii rustice
200 g carnaciori afumati
8 oua
120 g smantana
230 g branza, rasa
boia, dupa gust
ceapa verde tocata, dupa gust
sare
piper
Mod de preparare:
Incalzesti cuptorul la 176 grade Celsius. Tai baghetele pe mijloc, indepartând miezul pana aproape de coaja, pentru a crea buzunarele pentru umplutura. Tai cârnaciorii afumati bucatele.
Intr-un bol, bati ouale usor impreuna cu smântâna. Combini cu celelalte ingrediente si cârnaciorii. Condimentezi cu sare si piper, dupa gust. Torni uniform compozitia in fiecare bagheta. Dai la cuptor aproximativ 25 de minute. Servesti dupa ce s-au racit putin.
VEZI SI Zau ca mi-a iesit o pizza mai buna ca cea din oras – Nici bine nu am scos tava din cuptor, ca au si disparut feliile din ea
Daca esti pe fuga si ai chef de o pizza, improvizeaza!
Ingrediente:
4 felii mari de paine toast
4 linguri ketchup dulce sau picant,dupa gust
4 linguri ulei de masline
200 g cascaval
200 g costita
1 ardei gras verde mare
1 ceapa de apa
usturoi pudra
busuioc uscat
oregano uscat
sare
piper
Mod de preparare:
Se amesteca ketchupul cu uleiul, busuioc, oregano, pudra de usturoi, sare si piper, toate dupa gust.
Se ung feliile de paine cu aceasta pasta.
Se adauga peste ea costita taiata bastonase subtiri, fasii de ardei, rondele de ceapa si cascavalul taiat felii subtiri.
Se asaza feliile de paine intr-o tava si se rumenesc circa 15 minute in cuptorul bine incins. Se servesc imediat.