De când căutam rețeta asta, chiar e de salvat, Prepară prăjitura „Regina Maria” după rețeta veche din caietele străbunicilor

Loading...
Loading...

6 gălbenuşuri, 200 gr zahăr pudră, 200 gr unt, 2 linguri cacao

Ingrediente pentru glazură :

100 gr ciocolată amăruie, 100 ml lapte, 150 gr unt, 2 linguri “decoratiuni” de ciocolată

Mod de preparare

Prepararea blatului. Se mixează cu un praf de sare albuşurile pană se spumează si isi dublează volumul. Se adaugă in comozitie zahărul şi se continuă mixarea pană se topeste tot zahărul si se obtine o spumă albă si tare ca o bezea fermă .

Se adaugă rand pe rand gălbenuşurile si se omigenizează bine cu o lingură. In compozitie se încorporează făina amestecată cu praful de copt, esenta de vanilie si se amestecă bine cu miscări de sus in jos.

Compozitia obtinută se toarnă intr-o tavă cu dimensiunea de 30x40cm tapetată cu hârtie de copt si se coace in cuptorul incălzit la 180˚ pentru circa 30-35 de minute.

După ce blatul este copt si trece testul scobitorii se scoate si se lasă să se răcorească putin, apoi se răstoarnă blatul cu fundul în sus pe un platou şi se desprinde usor hârtia de copt, apoi se lasă la răcit .

Prepararea blatului de bezea . Intr-un bol se mizează albuşurile cu un praf de sare până devin spumoase si isi dubleaza volumul. In compozitie se adaugă treptat zahărul şi se continuă mixarea până se obţine o bezea tare si fermă.

In compozitie se adăugă făina şi se încorporează cu miscări de sus in jos. Se adaugă nuca în compozitia de bezea, se amestecă bine. Compozitia obtinută se toarnă intr-o tavă cu dimensiunea de 30x40cm tapetată cu hârtie de copt şi se coace in cuptorul incălzit la 180˚ pentru circa 30-35 de minute.

După ce blatul este copt si trece testul scobitorii se scoate, se lasă să se răcorească putin, apoi se răstoarnă blatul cu fundul în sus pe un platou şi se desprinde usor hârtia de copt, apoi se lasă la răcit .

Prepararea cremei. Gălbenuşurile se mixează cu zahărul intr-un bol metalic adanc, până când zahărul se topeste. Se adaugă cacao şi se omogenizează bine . Compoziţia obtinută se pune la fiert la bain-marie şi se amestecă continuu până crema începe să se îngroaşe .

După ce este suficient de ingrosată se lasă crema să se răcorească . Separat se mixează spuma untul si se adaugă crema peste unt, apoi se mixează circa 2-3 minute pană se obtine o cremă fină.

Asamblarea prăjiturii

Pe un platou intins se asează blatul de pandişpan, se întinde deasupra uniform crema si peste cremă se asează blatul de bezea cu nucă . Se apasă usor cu varful degetelor.

Prepararea glazurii :

Laptele se pune la fiert pană ajunge la punctul de fierbere. Se dă deoparte, se adaugă untul taiat cubulete şi ciocolata ruptă cubuleţe. Se amestecă energic până ciocolata este topită complet.

Se lasă glazura să se răcorească putin, apoi se toarnă glazura peste blatul de bezea. Prăjitura se decorează cu ornamentele de ciocolată. Se dă prăjitura la rece circa 2-3 ore apoi se poate portiona.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!

Loading...