De ce pune chef Florin Dumitrescu bere in compozitia pentru clatite. Data viitoare vei pune si tu

Loading...
Loading...

100 gr zahar

un praf de sare

350 ml lapte

50 ml bere

ulei

200 gr nuci

50 ml miere

zahar pudra

Mod de preparare:

Pentru a savura cele mai delicioase si pufoase clatite, amestecati faina cu ouale, zaharul, sarea si adaugati laptele treptat, pana obtineti un amestec omogen.

La final, adaugati berea si cateva picaturi de ulei. Astfel, vor fi extrem de pufoase si deloc uscate.

Pentru umplutura, prajiti nucile in tigaie, fara ulei. Le lasati la racit, apoi amestecati cu mierea.

Citeste si reteta de chec cu nuca

Ingrediente:

6 oua

1 ¾ cani zahar

2 cani faina

1 castronel nuci

1 praf de copt stins cu lamaie

2 pliculete zahar vanilat

esenta de rom

2 linguri cacao

2 linguri apa rece

10 linguri ulei

3-4 linguri smantana

Mod de preparare:

Freci spuma o cana de zahar cu galbenusurile, adaugi zaharul vanilat, esenta de rom, apa, uleiul, praful de copt stins si omogenizezi bine.

Incorporezi cele doua cani de faina, cate putin si amesteci de jos in sus cu o lingura. Pui nucile si smantana. Bati spuma albusurile si le incorporezi in aluat.

Torni in doua tavi tapetate, pastrezi putina compozitie pe care o amesteci cu cacaua, apoi rastorni in cele doua tavi.

Dai la cuptorul incins 30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

CITESTE SI Cea mai usoara si delicioasa reteta de dovlecei pane, veti satisface chiar si pe cei mai mofturosi gurmanzi

Dovleceii pane nu trebuie sa lipseasca din meniul tau in perioada verii.

Aceste delicatese, sunt usor de preparat si in plus sunt foarte gustoase. Iata cum poti prepara cei mai savurosi dovlecei pane.

Ingrediente:

2 dovlecei

2 oua

2 linguri lapte

10 linguri de faina

boia dulce (sau iute, dupa preferinte)

nucoara

sare

piper

ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Spala bine dovleceii si curata-i de coaja. Taie-i apoi rondele, de aproximativ jumatate de centimetru grosime.

Intr-o farfurie intinsa adauga faina.

Intr-o farfurie adanca adauga ouale si laptele si bate-le bine pana la omogenizare.

Asezoneaza dupa gust cu sare, piper, boia si nucsoara.

Tavaleste feliile de dovlecei prin faina, apoi prin ou. Trece din nou dovleceii prin faina iar in final mai da-i o data prin ou.

Prajeste dovleceii intr-o tigaie incapatoare, in care ai adaugat ulei bine incins. Lasa-i sa se rumeneasca pe ambele parti si scoate-i pe prosop de hartie pentru a absorbi excesul de grasime.

Serveste dovleceii calzi, sau reci, alaturi de o salata de sezon si paine de casa.

Loading...