Iată de ce trebuie să-ți speli părul cu oțet de mere

Loading...
Loading...

Beneficiile oțetului de cidru de mere pentru păr

Echilibrează pH-ul părului și scalpului

Dacă utilizați unele produse comerciale, este posibil ca părul să fie uscat și fragil. Cu toate acestea, utilizarea oțetului de cidru de mere va ajuta la menținerea echilibrului pH-ului părului. În plus, datorită acidității sale, otetul de cidru de mere va elimina acumularea reziduurilor.

Tratamentul matretii

Oțetul de cidru de mere va trata scalpul datorită activităților sale antibacteriene. În plus, proprietățile sale antibacteriene și anti-fungice vor elimina și preveni matreata.

Descalceste părul

Oțetul de cidru de mere este un imblanzitor natural de păr și poate fi folosit în locul unui balsam. Datorită acidității, otetul de cidru de mere va decurca cuticula părului.

Stimulează creșterea părului

Oțetul de cidru de mere va trata foliculii de păr înfundați. Prin urmare, acesta va preveni și opri pierderea părului și va promova creșterea părului. Stimulează circulația și întărește rădăcinile părului.

Adaugă strălucire părului

Clătirea cu oțet de cidru de mere va aduce strălucire părului și îl va face mai mătăsos.

Împiedică despicarea parului

Clătirea părului cu oțet de cidru de mere va închide cuticulele, ceea ce poate ajuta la reducerea vârfurilor despicate și ruperea părului.

Cum puteți face o solutie de clatire a parului din otet de cidru de mere

Pregătirea acestei solutii de clătire naturala este destul de simplă. În primul rând, trebuie să alegeți oțet de cidru de mere brut, organic, nefiltrat și nepasteurizat.

În plus, ar trebui să agitați sticla înainte de a utiliza oțet de cidru de mere pentru a distribui elementele de vindecare. Una dintre cele mai bune mărci de oțet de cidru de mere este Bragg’s. Iată rețeta:

Ingrediente:

1 cană de apă

2 linguri otet de cidru de mere

câteva picături de ulei esențial (opțional)

Instrucțiuni:

Luați o sticlă cu pulverizator și amestecați două linguri de oțet de cidru de mere cu o cană de apă (utilizați același raport dacă pregătiți o cantitate mai mare, ceva de genul 1/3 cești de otet de cidru de mere amestecat cu un litru de apă).

Pentru a-l utiliza, ar trebui mai întâi să șamponați părul. Apoi, aplicați solutia de clatire cu otet de cidru de mere, masându-vă părul și scalpul.

Lăsați câteva minute. Apoi, clătiți-vă bine părul. Repetați tratamentul o dată sau de două ori pe săptămână.

Loading...