O bunătate de drob cu ciuperci

Loading...
Loading...

Dar rețeta pe care ți-o voi prezenta astăzi este una ușoară din toate punctele de vedere. Nu au nevoie de foarte multe sau de produse scumpe și nici nu vei simți lipsa cărnii.

Vei avea nevoie doar de un kilogram de ciuperci, de trei cepe medii, de doi căței de usturoi, de pătrinjel, de trei ouă, de două linguri de făină, de un cub de legume, de sare, de piper și de usturoi.

Taie ciupercile cuvuri după ce le-au curățat, și toacă foarte mărunt cepele. Lasă ceapa pe foc și pune peste ea ciupercile înainte să apuce să se rumenească. Pune după aceea usturoiul pe care de asemenea trebuie să-l toci, condimentează cu sare și cu piper după gust și pune pătrunjelul și lasă totul pe foc pentru aproximativ trei minute.

Ia compoziția de pe foc și pune-o să se răcească. Atunci când s-a terminat de răcit complet pune ouăle cu făina și amestecă până obții un produs omogen.

Acum încălzește cuptorul la 150 de grade, și pune compoziția într-o tavă pentru copt. În cazul în care tava ta este din metal îți recomandăm să folosești hârtie specială pentru copt, sau dacă nu ai, pune un strat subțire de făină pe fundul tăvii.

Taie drobul doar când s-a răcit de tot.

Am ales să înlocuim carnea cu ciupercile datorită faptului că acestea au un conținut mic de calorii și în așa fel previn obezitatea. În plus ciupercile conțin foarte multe vitamine și foarte multe substanțe nutritive.

De exemplu doar ciupercile conțin vitamina D, Și exact ca și în situașia oamenilor, ciupercile o obțin doar dacă sunt expuse la soare. S-a făcut un studiu și concluzia lui a fost că pălăriile ciupercilor albe pot susține îmbunătățirea sistemului imunitar.

Trebuie doar să ai grijă ca atunci când alegi tu ciupercile, să le iei doar pe cele care nu au pete sau noroi pe suprafață și care par mai degrabă mai tari decât moi. Dacă vrei un miros mai puternic în bucatele tale, alege-le pe cele albe, dacă vrei o variantă mai fină, trebuie să le iei pe cele de culoare închisă.

Loading...