Planta sacra care vindeca numeroase boli si tine departe batranetea. Creste si in Romania

Loading...
Loading...

Datorita continutului sau bogat in vitamine, salvia este considerata drept o planta miraculoasa cu proprietati tamaduitoare.

Contine un complex de vitamine, printre vitamina A, B, vitamina C, minerale precum calciu, potasiu, magneziu, fier, zinc si sodiu, fiind un adevarat izvor de substante folositoare organismului.

Beneficiile salviei

1. Creste rezistenta si imunitatea organismului. Planta magica regleaza activitatea tiroidei, stimuleaza pofta de mancare, calmeaza durerile de cap si de stomac. De asemenea, combate cu succes transpiratia, vindeca iritatiile, eczemele si infectiile cutanate si ajuta la indepartarea celulitei. Uleiul de salvie este si un excelent remediu pentru par, asadar combate caderea parului, reduce procesul de albire, nuanteaza culoarea parului. De asemenea, uleiul de salvie mai are si alte proprietati tamaduitoare, imbunatatind memoria, circulatia sangelui la nivel cerebral, combate infectiile, microbii.

2. Trateaza gastrita. Previne formarea celulelor canceroase, reduce dependenta de tutun si de alcool, vindeca dermatitele si trateaza ciupiturile de insecte si dismenoreea.

3. Trateaza afectiuni ale aparatului digestiv. Salvia trateaza colitele, enterocolitele, colitele de fermentatie, indigestia, balonarea, prin administrarea de pulbere de salvie cate patru lingurite la zi, vreme de trei saptamani, cu pauze de zece zile. De asemenea, se poate face o cura cu infuzie de salvie, cate trei cani de infuzie pe zi.

4. Invinge raceala si gripa. Bronsitele, rinitele, raceala si gripa pot fi tratate cu ajutorul salviei datorita proprietatilor sale antivirale si de asemenea de reducere a febrei si a secretiilor in exces din caile respiratorii.

5. Vindeca ranile. La nivel extern, salvia are de asemenea numeroase beneficii. Asadar, aceasta poate fi folosita pentru tratarea ranilor ce se vindeca greu, prin aplicarea de cataplasme cu salvie. De asemenea, pentru eliminarea mirosului neplacut si a transpiratiei abundente se foloseste infuzia de salvie, fie bauta, fie comprese pe locul afectat (axile, maini) sau bai de picioare.

Loading...