
INGREDIENTE
Pentru spuma de ciocolată
200 ml frişcă lichidă
1 foaie de gelatină
60 g ciocolată neagră
Pentru spuma de iaurt
300 g iaurt bine scurs
2 linguri zahăr
4 linguri lapte
2 foi gelatină
2 banane bine coapte
Pentru decor
20 g ciocolată neagră
MOD DE PREPARARE
1. Pentru spuma de ciocolată, se pune foaia de gelatină la înmuiat în apă rece. Doar 150 ml frişcă lichidă se bate pentru a obţine frişca, iar frişca lichidă rămasă se pune pe foc împreună cu ciocolata ruptă bucăţele. Se lasă apoi să se răcească, se amestecă cu frişca bătută şi, la final, cu gelatina bine scursă de apă. Se toarnă acest amestec într-o tavă uşor umezită cu apă. Se dă la rece până ce se prepară spuma de iaurt.
2. Pentru spuma de iaurt, gelatina se pune la înmuiat în lapte uşor călduţ. Iaurtul se mixează cu zahărul, se adaugă gelatina bine desfăcută în lapte şi, la final, se pun felioare de banane. Se amestecă uşor şi se toarnă peste spuma de ciocolată.
3. Tava se lasă la rece pentru 3 ore şi, în momentul servirii, se porţionează şi se serveşte cu ciocolată rasă.
Citeste si: SALATĂ DE VINETE ORIENTALĂ
INGREDIENTE
2 vinete mari
2 linguri ulei de măsline
3 linguri pastă de susan
2 căţei usturoi
sucul unei lămâi
câteva fire pătrunjel
sare
piper
1. Tapetează cu folie de aluminiu tava mare de aragaz. Spală vinetele și taie-le în jumătăți. Aşează jumătăţile de vinete, unse cu ulei pe partea din interior. Lasă-le la copt 40 de minute şi apoi la răcit alte 15 minute.
2. Cu o linguriţă scoate miezul copt al fiecărei jumătăţi de vânătă. Mărunţeşte cu furculiţa sau cu tocătorul special/blenderul.
3. Adaugă și restul ingredientelor: pasta de susan, sucul de lămâie, usturoiul pisat, sare şi piper şi 2 linguri de ulei. Amestecă bine până la omogenizare.
4. Lasă să se răcească, la temperatura camerei.