Sfat pentru flori minunate: A pus bicarbonat în pământul florilor din ghiveci: ce s-a întâmplat după doar câteva zile?

Loading...
Loading...

Alte ingrediente din bucatarie ce pot fi folosite ca ingrasamant natural:

Zațul de cafea

Se pare ca nu numai noua ne place cafeaua, ci si plantelor. Cafeaua este cunoscuta ca avand nenumarate intrebuintari.

Zatul de cafea este folosit cu succes pentru infrumusetare (masaj anticelulitic, scrub pentru corp, pastrarea bronzului, revitalizarea culorii parului) si in diferite operatiuni casnice.

Zatul de cafea contine numeroase minerale si vitamine, fosfor, potasiu si azot.

Ca ingrasamant ecologic, este indicat plantelor ce prefera un ingrasamant acid. Adaugati-l cu incredere azaleelor, trandafirilor pitici, tufelor de trandafiri, cameliilor si pomilor fructiferi.

Cojile de ouă

La fel ca zatul de cafea, cojile de oua pot constitui un bun ingrasamant pentru plantele de apartament si pentru gradina.

Cojile de oua contin carbonat de calciu, fosfor si azot. Obtinerea ingrasamantului presupune uscarea cojilor si pisarea lor.

Cel mai indicat este pulberea din coji de ou care, pentru plantele de apartament, va fi folosita in cantitati mici, o data la 2 luni deoarece se descompune destul de greu.

Horticultorii o recomanda si la plantarea rasadurilor de rosii, vinete etc., si ca ingrasamant pentru gradini

Apa de legume. Asa cum am recomandat apa cu care am spalat carnea, mentionez si apa cu care am spalat sau in care am fiert legumele si cartofii.

Aceasta contine vitamine si minerale pe care florile dvs. nu le vor refuza!

Loading...