Singurele fursecuri care ti se topesc in gura – Fursecuri sarate. Am facut doua tavi aseara. Merg de minune cu bere

Loading...
Loading...

¼ lingurita de sare

1 ou

mac, ceapa prajita, paprika, nuci, susan, sare, anason, chimen, rozmarin, seminte de telina etc.

Mod de preparare:

Puneti intr-un castron faina, sarea si untul taiat bucatele. Cu varful degetelor incorporati untul in faina. Veti obtine o masa faramicioasa.

Adaugati cascavalul ras peste ingredientele din castron.

La final adaugati 1 galbenus Ssi continuati sa framantati.

Adunati intr-o bila aluatul gata framantat, acoperiti-l cu folie alimentara si dati-l la frigider pentru 20 de minute.

Ungeti tava de copt cu unt topit si lasati sa se raceasca (pana se formeaza un strat de grasime intarita).

Impartiti aluatul in 2 parti egale.

Intindeti aluatul in doua foi patrate (20×20 cm). Apoi impartiti foile in cate 16 patratele mici (5×5 cm). Folositi o rola de patiserie pentru a taia patratelele pe diagonala, formand astfel triunghiuri de aluat.

Ungeti triunghiurile cu albus batut si presarati-le cu semintele sau condimentele preferate (mac, susan, chimen, rozmarin, nuci, anason etc.).

Preincalziti cuptorul la 170 de grade.

Aranjati triunghiurile pe tava cu unt si coaceti-le timp de 10 minute

CITESTE si Un aperitiv exceptional – Chiftelute de vinete cu telemea

Chiftelutele de vinete cu branza sunt un aperitiv gustos si usor de preparat. Telemeaua completeaza textura vinetelor si a celorlalte ingrediente.

Ingrediente:

Vinete – 1 kg

Oua – 2

ceapa – 2

Faina – 100 g

Sare – 1 praf

Ulei de floarea soarelui – 150 ml

Telemea – 200 g

Mod de preparare:

Coci vinetele, le cureti de coaja, le lasi sa se scurga si le toci ca pentru salata. Amesteci totul cu ouale, cu ceapa inabusita in ulei, cu sare si faina.

Compozitia trebuie sa fie moale, dar consistenta, ca sa-i poti da drumul cu lingura intr-o tigaie cu ulei incins. Inainte de a praji chiftelutele, adaugi cateva linguri de telemea rasa si amesteci bine.

Loading...