Specialitate romaneasca – Parjoale cu ciuperci si cartofi, te vor cuceri imediat

Loading...
Loading...

500 g ciuperci

1-4 catei de usturoi

1 ceapa

3 linguri faina

un praf de curcuma

piper negru dupa gust

ienibahar, dupa gust

sare, dupa gust

Mod de preparare:

Curatati cartofii si taiati-i rondele. Turnati apa fierbinte deasupra si puneti-i pe foc. Cand dau in clocot dati focul mai incet.

Fierbeti cartofii cu capac timp de 40 minute la foc mic. Sarati-i cu 10 minute inainte sa se termine de fiert. Taiati marunt ceapa si ciupercile. Puneti-le intr-o tigaie cu ulei incins.

Prajiti la foc mediu pana cand ceapa devine moale. Inainte sa fie legumele gata, adaugati usturoiul pisat, sare, ienibahar pudra.

Puneti umplutura intr-o strecuratoare ca sa se scurga uleiul.

Din cartofi varsati apa pana la ultima picatura. Pisati cartofii cu zdrobitorul de cartofi (blenderul mai bine sa nu il folositi).

Lasati cartofii sa se raceasca putin. Apoi adaugati faina, piper negru si curcuma (pentru culoare). Amestecati aluatul.

Nu se va primi un aluat foarte elastic, important este ca sa puteti crea din el o turta mica. Daca mai este nevoie, puteti sa mai adaugati faina, totul depinde de soiul de cartofi utilizati.

Din mici bucati de aluat faceti turte in mijlocul carora puneti umplutura. Lipiti marginile si dati „parjoalele” prin faina.

Prajiti in tigaia cu ulei, cate 3 minute pe fiecare parte.

Rezultatul va fi delicios. Puteti combina cu salata verde, salata de varza sau alte salatae preferate de voi.

Loading...