Stiai ca mujdeiul de usturoi functioneaza ca un tratament daca ii mai adaugi un ingredient?

Loading...
Loading...

Se consuma in 1-2 reprize, pe parcursul unei zile, potrivit formula-as.ro.

Este mai bine tolerat de organism decat usturoiul simplu, pentru ca ingredientele din mujdei (sarea, sucul de lamaie, patrunjelul) compenseaza efectul sau usor iritant, stimuleaza digestia (care poate fi incetinita de anumiti compusi din usturoi), reduce chiar si din mirosul neplacut.

Uleiul de masline ii potenteaza actiunea de reducere a colesterolului, precum si efectul benefic in cazul litiazei biliare.

Secretul curatarii, taierii si pisarii usturoiului, atat pentru reteta cu alcool, cat si pentru mujdei sau orice altceva: nu-l atingeti de metal!

Curatati-l cu unghiile sau cu un cutit de …lemn. Pisati-l in mojar de portelansau sticla. Daca nu aveti, folositi clasicul „pisalog” din lemn.

In nici un caz in piua de metal in care pisati nuci sau alte alimente.

O substanta chimica din usturoi este mult mai eficienta in combaterea toxiiinfectiilor alimentare decat doua dintre cele mai utilizate antibiotice, arata un studiu recent.

Compus, numit sulfura de dialil, poate distruge stratul mucos protector seceretat de anumite bacterii si carel le apara de actiunea unor antibiotice.

Loading...