Vești tot mai bune pentru toți românii care au terenuri și case, dar nu au acte! De azi înainte e gratis! Uite ce trebuie să faci

Loading...
Loading...

Politistii locali au strans peste 10.000 de euro la bugetul local din buzunarele timisorenilor care nu si-au ingrijit terenurile.

Daca nu taiati buruienile si nu va curatati pamantul, sunteti pasibili de amenzi maxime de aproape 550 de euro, informeaza tion.ro

Proprietarii de terenuri care nu cosesc vegetatia, inclusiv ambrozia, au fost pedepsiti in ultimele doua saptamani de politistii locali.

Oamenii legii au rupt 21 de amenzi, in valoare totala de 46.000 de lei, adica putin peste 10.000 de euro, unor proprietari de terenuri din zonele Musicescu, Bogdanestilor, Rebreanu, Dorobantilor.

Cei care detin terenuri sunt obligati de lege sa asigure salubrizarea, cosirea balariilor, a vegetatiei ierboase si lemnoase, precum si colectarea si transportul deseurilor de pe terenurile virane pe care le detin. Amenzile sunt intre 1.500 si 2.500 de lei, oamenii legii amenintand cu sanctiuni maxime. Controalele continua si in perioada urmatoare.

Cod rutier schimbat: Politia locala va putea da amenzi rutiere

Codul rutier va putea fi modificat astfel incat sa li se ofere dreptul expres si politistilor locali cu atributii speciale de a constata contraventiile rutiere si de a aplica amenzi, potrivit unui proiect de act ce a trecut tacit de senatori recent.

Totusi, fata de forma initial propusa, unde erau prevazute competente mai largi pentru politia locala, senatorii care au analizat documentul au redus multe dintre acestea. Oricum, documentul nu va putea trece tacit si de deputati.

In Legea politiei locale nr. 155/2010, circulatia pe drumurile publice este unul dintre principalele domenii unde politia locala are atributii. Numai ca Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 (Codul rutier) nu a preluat prevederile din primul act si nu prevede ca politistii locali cu atributii in domeniul circulatiei ar putea sa constate contraventiile rutiere si sa aplice sanctiuni.

Loading...